Ystads IF topp fyra i European Cup

Oscar Jensen och Ystads IF tar nästa steg i Europa. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Oavsett hur det går i slutspelet hemmavid kan Ystads IF se fram emot en semifinal i år. I European Cup stod YIF behändigt distansen och ökade till och med vinstmarginalen mot Pölva Serviti.

– Vi gjorde det vi skulle, tog semifinalbiljetten och kunde gå runt på en hel del folk, sade Oscar Carlén till Skånesport.

De estniska gästerna hade fem bollar att hämta in, vilket förstås inte fanns med i Ystads matchplan. Istället testade tränaren ambitionen hos sina spelare att gå vidare i Europa och fick positiva svar.

Hampus Andersson och Jonathan Svensson blev målbäst, Oscar Jensen gjorde vad han skulle mellan stolparna.

Framförallt var det en kväll där många fick spela, med förhållandevis jämnt fördelad speltid. Nästan alla, 13 utespelare gjorde mål i den säkra 29-25-segern.

Den 14:e – Lasse Balstad fick dock avbryta matchen med skadekänning, enligt Skånesport.

I nästa omgång i mitten av april väntar Anorthosis Famagusta från Cypern medan AEK Aten och Gorenje Velenje gör upp i den andra semifinalen.

Klart är att Ystads vilja att hoppa på Europatåget har gett bra resultat.

– Det har blivit viktigt för föreningen. Det ökar vår attraktionskraft och som grupp blir det en slags teambuildingresor vid varje bortamatch. Det är berikande på många sätt och vi är tacksamma att få möjligheten, sade Carlén till Skånesport.

Ystads IF–Pölva Serviti 29–25 (15–11)
Ystad vidare med 62–53 sammanlagt.