Skara behåller Laerke Sørensen

Laerke Sörensen. Foto (arkiv): Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Skara HF satsar på kontinuitet, Laerke Sørensen väljer ytterligare två år i det satsande slutspelslaget. – Jag är mycket glad över att få vara i klubben och för min utveckling under de två säsonger jag varit här, säger hon till klubbens hemsida.

– Jag hoppas de två kommande åren blir ännu bättre, fortsätter Sørensen.

Trots vissa bakslag som känningar av hjärnskakning och missade matcher har Sørensen stått på en hög nivå i Skara. Både under debutåret 2019/20 och den nuvarande som lever vidare i kampen om SM-medaljer.

– Jag har hittat mer stabilitet i mitt spel. Skönt att det är klart med kontraktet nu, innan vi kommer in för långt i slutspelet. Jag hoppas vi kan ta oss till semifinalen. Nu gäller det bara att hitta storspelet, säger hon till klubbens hemsida.

Sørensen fortsätter också samarbetet med huvudansvarige Magnus Frisk och målvaktstränaren Joakim Skogsberg.

– Hennes främsta egenskaper är vinnarmentaliteten och förmågan att plocka fram det lilla extra i stunder, där matcherna ska avgöras. Det i kombination med en bra skolad grundteknik och att hon är taktiskt slipad, har placerat henne i absoluta toppen av målvakterna i SHE. Det blir intressant att följa hennes fortsatta utveckling här, säger Skogsberg till klubbsajten.

Länk: Laerke stannar i Skara HF