Sävehof värvar mittsexa från Nederländerna

Tamara Haggerty. Foto: IK Sävehof.

Tamara Haggerty tar plats på linjen i Sävehof till hösten. Partillelaget hämtar närmast 24-åringen från flera proffsår i Bundesliga.

Sävehof får in en välutbildad mittsexa med potential att bli ledargestalt. Haggerty har närmare 60 U-landskamper på meritlistan och har även smakat på det fartfyllda A-landslaget i den orangea tröjan.

Redan 2016 lämnade hon hemlandet för tysk klubblagshandboll. TuS Metzingen är den senaste adressen, nu lockar SHE och Europamöjligheter.

– Sävehof spelar I Europa varje säsong och det vill jag också göra. Sävehof är en professionell klubb med ambitioner, det är en bra möjlighet för mig att utvecklas till en högre nivå, säger Haggerty i ett pressmeddelande.

Sportchefen Emil Berggren kommenterar scoutingen:

– Tamara kommer med erfarenhet och med stora ambitioner som vi tycker passar perfekt ihop med vår unga hungriga trupp. Tamara är en väldigt allround linje som både spärrar bra åt sina medspelare samt är väldigt bra på att fånga bollen. Tillsammans med Thea Blomst ser vi fram emot att ha seriens bästa mittsexpar, säger han i pressutskicket.