Sävehof bättre på varje position

Johanna Forsberg, IK Sävehof. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof på en stabil tredjeplats med slutspelsplats i stort sett klar. Skara, strax över slutspelsstrecket men endast någon poäng ner till ingenmansland. Kunde det betyda ett oinspirerat Sävehof mot ett superladdat Skara? Ett Skara som visade gott gry i senaste matchen när man slog Kungälv. I den matchen imponerade Alexandra Roos med åtta mål varav hälften under en period av fyra minuter! Skulle något liknande hända igen?

Det här var en match som i praktiken inte betydde någonting för Sävehof. Men ändå imponerade lagets första 11 minuter, upp till 7-4 för Sävehof. Men sen hände något, en målkramp infann sig. Under drygt 13 minuter gör Sävehof inte ett enda mål (rekord?). Sådant händer ju faktiskt de bästa lag när de inser att resultatet har väldigt liten betydelse. Skara tog vara på chansen och knaprade in till endast ett måls underläge. Då vaknade Sävehof från sin slummer och ställde det hela till rätta igen med fem måls övervikt i halvtid. Men halvlekens läckerbit stod Skaras duktiga vänstersexa Melanie Felber för, en läcker knorr man alltför sällan bjuds på i SHE-ligan.
Som i så många andra handbollsmatcher handlade även denna match främst om vilket lag som gör minst antal fel. Här var Sävehof överlägsna. På varje position har laget en spelare som är bättre och säkrare än motsvarande i Skara. Lägg till detta att Skara ikväll var i närmast total avsaknad av lyckosamt distansskytte och man förstår varför Sävehof bekymmersfritt och bekvämt kunde segla ifrån västgötarna, minut för minut.
En spelare som i Sävehof i år, i viss skymundan, visat en solklar positiv utveckling är Johanna Forsberg, enormt effektiv på linjen, framförallt i offensiven. Ge henne en glipa till öppning och hon gör om det till en vidöppen garageport.
– Det känns som att det lossnat nu efter ett antal års hård träning. Dessutom får jag mycket speltid vilket är utvecklande, säger Johanna.
I Skara var Melanie Felber den spelare som höjde sig över mängden. Hur gick det då för Alexandra Roos och hennes flyt från förra omgången. Tyvärr sjönk det som en sten, endast ett mål.
I övrigt är det bara att konstatera att spänningen sällan infinner sig i matcher mellan SHE-ligans topp tre och övriga lag.
Slutresultat: 30-17
Sävehof: Emma Ekenman Fernis 7, Linnea Pettersson 6, Johanna Forsberg 4, Elin Hallagård 4, Johanna Ahlm 3, Olivia Mellegård 2, Lina Cardell 1, Hanna Örtorp 1, Nina Dano 1, Tilda Olsson 1
Skara: Melanie Felber 4, Mikaela Johansson 3, Sara Johansson 2, Lovisa Henriksson 1, Elin Ottosson 1, Sofia Berndtsson 1, Emma Frisk Nävarp 1, Carolina Järlstam 1, Alexandra Roos 1