Finlandssvenska bragdpriset till Nico Rönnberg

Nico Rönnberg. Foto: Cocks

Nico Rönnberg har haft ett otroligt år med klubblaget Riihimäen Cocks och blev tidigare nominerad till det finlandssvenska bragdpriset. Nu har den hårdskjutande målskytten vunnit priset som den första handbollsspelaren på tio år, det skriver Yle.

– Det känns fint att få vinna ett så stort pris. Det är en ära och kanske mest roligt att få en sorts belöning för all tid och allt jobb man lagt ner. Det är också stort för sporten. Handbollen får ett lyft och jag hoppas att det börjar gå i rätt riktning, säger NIco Rönnberg till Yle.

Senast en handbollsspelare vann priset var 2008 då Katja Nyberg tog hem det. Men nu var det alltså dags igen. Motiveringen löd så här:

”Nico har slagit sig fram i europeisk handboll tack vare hans prestationer med laget Riihimäen Cocks i EHF Champions League. Det är första gången ett finländskt lag spelar i Champions League. För tillfället leder Nico även skytteligan i hela serien. Han ger Finland den storspelaridol som landet behöver.”

Bragdmedaljen som första gången delades ut 1941 är en belöning och ett erkännande för en utomordentlig idrottsbragd under året. Bragdmedaljen kan tilldelas en idrottare, en ledare, en aktion, idrottshändelse eller för en idrottsgärning.

LÄNK: Nico Rönnberg fick bragdmedaljen: ”Belöning för all tid och allt jobb man lagt ner”