Rebecca Nilsson ”Vi gör en krigarinsats”

Rebecca Nilsson. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Ikväll var det sista chansen för Skara att förlänga semifinalen genom att kvittera till 2-2 i matcher. För Skuru väntade en efterlängtad Guldfinal vid seger. Med andra ord, lockande förutsättningar för oss som älskar avgörande galna matcher som helst lever in i slutsekunderna. Som denna ikväll. 

Första halvlek visade ett spel i närmast racerfart. Ett sevärt tempo men som inget av lagen lyckades kontrollera till fullo. De båda lagen gör ungefär lika många enkla fel och svaga avslut. De gör nästan lika många mål och båda har ett försvarsspel med hög intensitet och starkt målvaktsspel.

Resultatet blir en halvlek med få mål men mycket underhållning.

Vilket av lagen som ska ta hem segern var inför andra halvlek omöjligt att sia om, mer än att det troligen skulle avgöras i slutminut. För Skara talade att Melanie Felber verkade vara på gång efter att i slutspelet inte ha synts som hon brukar, fyra mål redan i första halvlek.

För Skuru talade att Rebecca Nilsson är i sitt livs målvaktsform.

Halvtidsresultat: 11-10

Dramat fortsatte i andra halvlek med samma rysande regi. Mål för mål följdes lagen åt, fortfarande i för högt tempo. Men vem bryr sig när spänningen är på kokpunkten? Det här var handboll när den är som hetast.

Och självklart kom allt att avgöras i slutminut och slutsekund. Fram till dess var det Skuru som var mest i ledning, mycket tack vare kontringsspelet. Att Skuru skulle kunna dra ifrån med fler mål låg i luften, men Skara hade så mycket glödande vilja som skakade Skuru. Till exempel när Daniela DE Jong fick en präktig smäll i ansikte så Elizabeth Collado blev utvisad. Men det hade inte stört med fler röda kort, det smälldes på friskt från flera håll.

När slutet närmade sig gav Skaras tränare Magnus Frisk rådet till sina spelare: ”vi vinner inte matchen på passningar, vi måste gå för det!”. Några få minuter återstår, Skuru leder men Mikaela Johansson lyssnar på sin tränare, hittar mod och kraft med två mål. Men Alexandra Bjärrenholt vill inte vara sämre utan gör två mål när matchen nästan är slut.

Till sist fick Skara en sista chans efter slutsignalen, Maja Eriksson fick det omöjliga uppdraget att sätta ett frikast från svårt läge. I nästa sekund tog säsongen slut för Skara.

Efter matchen är Skaras glödande ögon svarta av besvikelse. I Skuru hoppar spelare runt som aldrig för i en kaotisk ringdans. Så olika falla ödets lotter.

Mikaela Johansson till Handbollskanalen:

– Just nu känns det bara tomt! Små marginaler avgör, vi blir straffade på våra tekniska fel.

– Vi gör en krigarinsats, sade Rebecka Nilsson, till C More efter matchen.

Slutresultat: 24-25

Skara: Sara Johansson 5, Melanie Felber 5, Mikaela Johansson 4, Sofia Berntsson 3, Emma Kiellberg 2, Linnea Sundholm 1, Elizabeth Collado 1, Rikke Thorngaard 1, Emma Nävarp 1, Ida Holm 1

Skuru: Alexandra Bjärrenholt 10, Ellen Voutolainen 6, Malin Berndal 4, Vilma Mathijs Holmberg 2, Daniela DE Jong 2, Wilma Schelin 1