Norsk mittsexa klar för Skuru IK

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder under handbollsmatchen i Handbollsligan dam mellan Skuru och H65 Höör den 10 februari 2024 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Skurus nästa mittsexa heter Mia Kristin Horgøien. Norskan ska ersätta Rikke Dahl Nielsen som lämnat för spel i Danmark.
– Jag kan ta stryk, säger den 22-åringen i ett pressmeddelande

I våras stod det klart att Skurus stjärnmittsexa Rikke Dahl Nielsen skulle lämna Skuru för spel i Danmark. En ersättare behövdes och nu är hon funnen.

– Vi har en stark och bra tradition när det gäller mittsexor i Skuru, spelare som med hjälp av sin spelstil och kompetenta ledarteam utvecklats till några av våra största profiler. Nu blir det Mias tur! Mia besitter de egenskaper vi sökte och vi tror hon passar bra in i Skurus identitet, säger Helgi Magnússon, Skurus damelitansvarige.

Mia kommer senast från den norska division 1-klubben Levanger Håndballklubb och var enligt norsk media under sommaren 2022 nära en övergång till GF Kroppskultur, där hennes gamla tränare Björn Blomquist jobbade. Två år senare valde hon istället att gå till Skuru.

–Jag vill bli så bra som möjligt och ser på Skuru som en otroligt bra klubb att utvecklas i!  Spelarna, tränarna och omgivningen gav mig ett väldigt bra intryck när jag var och provtränade. Skuru verkar vara en solid klubb och jag ser fram emot att få vara med i satsningen, säger Horgøien på Skurus hemsida.