Matchens tre stjärnor: Skuru IK–IK Sävehof

Sofie Börjesson. Foto (arkiv): Simon Hastegård / BILDBYRÅN.

Efter en övertygande bortaseger mot Skuru i finalmatch 4 blir Sävehof svenska mästare för 15:e gången. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Sofie Börjesson

Stor matchvinnare både i kvällens match och i finalserien i sin helhet. Sävehof hamnade efter i matchöppningen och det var först när Börjesson stängde igen som de kom in i matchen. Läste spelet och stod på rätt plats. Var omutlig i avsluten från kanterna och blev dessutom målskytt. Vilken insats!

Två stjärnor – Anne Petersen-Tolstrup

Ruschade fram på högerkanten och var effektiv i sina lägen. Att hon ständigt var längst fram i kontringarna och gav sitt lag enkla mål, var en starkt bidragande orsak till att Skuru aldrig gavs någon möjlighet att ta sig tillbaka in i matchen under den sista kvarten – eller att de ens lockades att tro att de kunde göra det. Matchens bästa målskytt med 7 mål.

En stjärna – Jamina Roberts

Storstjärnan får avsluta med ett SM-guld och i kvällens match gjorde hon ett enormt jobb både i anfallet och försvaret. Hon stod för avgörande aktioner när Sävehof behövde det som mest och bara vetskapen om att hon är på planen skapar luckor åt medspelarna. Det har varit ett stort nöje att få se Roberts i SHE under hela den här säsongen.