Matchens tre stjärnor: HK Aranäs–Lugi HF

Maja Wahlgren, HK Aranäs. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

HK Aranäs besegrade Lugi HF med 29–24. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Fast i ärlighetens namn handlar det snarare om andra halvlekens tre bästa spelare, med tanke på att plattformen Handbollsligan live inte fungerade i den första halvleken, bortsett från de fem sista minuterna.

Tre stjärnor – Maja Wahlgren

Aranäs vann den här matchen tack vare lagets första 40 minuter. Och då var Wahlgren väldigt svår att göra mål på. Totalt blev det 15 räddningar och 38,5 i räddningsprocent under matchen av en målvakt som redan har hunnit visa att hon inte bara klarar av att spela i Handbollsligan, utan kan briljera i densamma. Den stora matchvinnaren för Aranäs, som tog två tunga poäng.

Två stjärnor – Anna Danielsson

Kom in en bit in på den andra halvleken när matchen såg ut att vara avgjord. Den unga målvakten (första riktiga säsongen i Handbollsligan) höll på att vända matchen till Lugis fördel. Släppte bara in åtta mål och var helt klart Lugis bästa spelare i den här matchen. Utöver att Danielsson är duktig på att rädda bollar verkar hon ha en härlig inställning, en inställning som kan komma att betyda mycket för Lundalaget framöver.

En stjärna – Elin Åkesson

Värvades in från Skurus bänk inför säsongen och gjorde nu en riktigt bra match. Klart bäst bland Aranäs utespelare (även om jag är förtjust i Lovis Janssons läckra avslut från högerkanten). Fyra mål på fyra avslut och tre assist blev det för en spelare som kommer att bli viktig för Aranäs den här säsongen.