Matchens tre stjärnor efter Skaras fjärde raka utan förlust

Isabella Mouratidou i Skara-tröjan. Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Skara HF har, som så många gånger förr, varvat upp efter en tung säsongsstart. Mot H65 Höör kom tredje segern på de fyra senaste matcherna när Skara vann med 31–26. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare.

Tre stjärnor – Isabella Mouratidou

Kom in som något av en nödlösning i Skara HF inför säsongen, men har visat sig vara mycket mer än så. Erfarenheten har Mouratidou och mot H65 var målvakten definitivt den stora matchvinnaren. Var vass i den första halvleken och fullständigt lysande den andra, framförallt på slutet när matchen skulle avgöras. 16 räddningar (plus en straffräddning) säger det mesta.

Två stjärnor – Emma Nuhanovic

H65:s överlägset bästa spelare i den här matchen. Låg bakom allt i offensiv väg och även om det slarvas en del är det svårt att kritisera Nuhvanovic med tanke på det ansvar hon tar, anfall efter anfall. Dessutom: tio mål och fem assist i den här matchen. En spelare som bara blir bättre och som snart kommer att vara redo för spel i en större liga än den svenska.

En stjärna – Melanie Felber

Gjorde tio mål i matchen och var med det Skaras bästa målskytt, som så många gånger förr. Missade förvånansvärt mycket – fyra missade avslut är ovanligt mycket för att vara det danska yrvädret. Samtidigt: Felber klev verkligen fram när Skara gjorde det avgörande rycket.