Kvartett ska förstärka BK Heid

Ferdinandsson, Vinelind, Andersson och Andreasson. Foton: BK Heid

I april säkrade BK Heid fortsatt spel i SHE, och nu förstärker man laget med en kvartett inför kommande säsong. 

BK Heid har presenterat fyra nya namn på hemsidan inför kommande säsong; huvudtränare Magnus Ferdinandsson, linjespelaren Amanda Vinelund, mittnian Vanja Andersson och kantspelaren Sanna Andreasson.

Det är alltså Magnus Ferdinandsson som ska leda Heid under nästkommande säsong i SHE. Ferdinandsson är varm i kläderna hos Heid, då han senast jobbat som sportchef i klubben. Nu väntar en ny roll som huvudtränare, men Göteborgsprofilen har flera års erfarenhet som tränare i både herr- och damlag i högsta divisionerna i Sverige.

Amanda Vinelund kommer senast från Skånela IF och har tidigare erfarenhet från både SHE och Damallsvenskan.

– Det skall bli roligt och inspirerande att representera BK Heid kommande säsonger. Jag ser fram emot en flytt till Göteborg och BK Heid där jag får en bra möjlighet att ta nästa steg i min utveckling, säger linjespelaren till klubbens hemsida.

Ungdomslandslagsspelaren Vanja Andersson har spelat flera säsonger i Kärra HF, men byter nu alltså Göteborgsklubb till BK Heid. 19-åriga Vanja har hunnit med spel i både SHE och Damallsvenskan med Kärra. Det är dock Borlängeklubben Gustafs GOIF som är modersföreningen.

– Det skall bli fantastiskt roligt och spännande att få tillhöra BK Heid. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och vet att jag kommer ta ytterligare kliv i min utveckling i denna miljön, säger mittnian till klubbens hemsida.

Klubbens senaste tillskott är Sanna Andreasson. 27-åringen har tidigare spelat för klubbar som Alingsås, Aranäs och Kungälvs HK.

– Det skall bli riktigt kul och stimulerande att tillhöra BK Heid. Jag känner att detta ligger helt rätt i tiden och jag vet att jag kommer fortsätta utvecklas i denna miljön, säger Andreasson till klubbens hemsida.