Herning-Ikast bröt Odenses segersvit

Emma Lindqvist. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Odense Håndbold har inte förlorat en hemmamatch i den danska ligan sedan mars 2021. Igår bröt dock Herning-Ikast Håndbold den segersviten när man vann med klara 31-24. 

– Vi trodde segern var inom räckhåll, men vi hade inte på något sätt trott att vi skulle kunna vinna med sju mål, säger tränare Kasper Christensen till klubbens hemsida

Igår var det dags för semifinal i danska ligan, när Odense tog emot Herning-Ikast hemma i Sydbank Arena. Det var en jämn och spännande första halvlek, där lagen följdes åt – även om Herning-Ikast hela tiden hade ett litet grepp om matchen. Bortalaget kunde gå till halvtidsvila med 16-14.

Det var fortsatt Herning-Ikast som var mest på tå när lagen kom ut från omklädningsrummen. Tvåmålsledningen blev till tre, fyra, fem och så vidare. Odenses målskytte gick i stå, medan bortalaget gjorde mål på nästan allt.

– Vi har kontroll över matchen för det mesta, men i andra halvlek börjar vi även få några viktiga räddningar som hjälper till att avgöra det, säger en nöjd Christensen till klubbens hemsida.

Matchen slutade till slut 31-24 till Herning-Ikast, och det var en väldigt nöjd tränare som mötte media efter matchen.

– Vi har visat tidigare, att vi kan slå de bästa i Danmark, och i dag måste vi säga att vi står för en rejäl prestation.

Med svenska ögon stod Emma Lindqvist för en fin prestation med sina fyra mål för segerlaget. I samma lag vaktade Jessica Ryde målet i första halvlek.

Emma Friis och Althea Reinhardt utsågs till matchens två bästa spelare.

Returmatchen spelas den 18 maj.

Odense Håndbold: Maren Aardahl 5, Dione Housheer 5, Larissa Nusser 3, Ayaka Ikehara 3, Rikke Iversen 2, Freja Cohrt 2, Bo Van Wetering 2, Kelly Vollebregt 1, Mie Højlund 1.

Herning-Ikast Håndbold: Emma Friis 8, Ingvild Bakkerud 7, Line Hougaard 4, Simone Petersen 4, Emma Lindqvist 4, Sarah Iversen 2, Vilde Johansen 1, Sonja Frey 1.