Höör till semi, Skara till semester

Emma Nuhanovic i H65 Höör. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Vill man uppleva dramatik i kubik, så gör man klokt i att kolla kval- och slutspelsmatcher i allmänhet och matcherna mellan Skara och H65 Höör i synnerhet. Ikväll gällde det för Skara att vinna och kvittera till 2 -2, annars kunde laget glömma drömmar om en semifinalserie. Båda lagen tyvärr utan sevärda men skadedrabbade spelare, som Maja Eriksson och Melanie Felber i Skara, Isabell Andersson i Höör. 

Första halvlek visade ett något krampaktigt Skara. Rädslan att förlora tog kanske en del kraft i laget, inte minst genom alldeles för många tekniska fel.

För Höör var det tvärtom. Inga nerver, bara full fart. Framförallt i ett gediget försvararbete kombinerat med effektiva kontringar. Ledningen för Höör stack iväg till som mest sex mål, men reducerades till tre i slutet när Skaras Sofia Berndtsson visade sin iskalla straffkonst.

Höör var i full kontroll av matchen så här långt.

Halvtidsresultat: 12 – 15

I andra halvleken fanns vissa tendenser till ett bättre spel från Skaras sida. Även när Höör drog ifrån med 4-5 mål så kunde Skara samla ihop sig och komma tillbaks. Vid ett par tillfällen låg man under med endast två mål. Publiken anade dramatik och hemmaseger men Höör svarade snabbt och effektivt,

För att Skara ska vinna en slutspelsmatch krävs att deras storstjärna Sara Johansson är i bästa kanonform. Ikväll var hon bra, men inte kanonbra. Med fem mål var hon inte ens målbäst i Skara, det var istället en närmast felfri Julia Ehn med sju mål.

Höör var trots jämna målsiffror klart bättre än Skara ikväll. Man har några lagdelar som funkar extra bra. Alma Skretting/Filippa Nyman på sex meter. Malin Sandberg/Amelia Lundbäck på nio. Och så har man en ung spelare som går mot en ljus framtid inom handboll – Emma Nuhanovic, hal som en hål och närmast omöjlig att stoppa i sina luriga genombrott.

Lägg till detta en välspelande Gry Bergdahl i målet och analysen är lika enkel som solklar – Höör går välförtjänt vidare till semifinal. Skara får ta semester.

Slutresultat: 25 – 28

Skara: Julia Ehn 7, Sofia Berndtsson 6, Sara Johansson 5, Linnea Sundholm 3, Elizabeth Collado 3, Carolina Grindbacka 1

H 65 Höör: Amelia Lundbäck 6, Emma Nuhanovic 5, Ida Gullberg 5, Alma Skretting 4, Malin Sandberg 3, Emma Rask 2, Filippa Nyman 2, Emma Jönsson 1