Handbollsligan dam: Selby tippar slutspelet

Sävehof. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Vilka häftiga matcher som väntar. Handbollskanalens reporter Ola Selby har tippat slutspelet hela vägen fram till vilket lag som tar hem SM-guldet.

Håller Skuru IK, vinnaren av grundserien, för trycket och tar SM-guld? Eller kan IK Sävehof, H65 Höör eller Önnereds HK hota? Snart vet vi. Här är Ola Selbys slutspelstips:

Kvartsfinaler

Skuru IK – Skövde HF 3–0 i matcher

Här är det inget snack om saken. Skuru tog hem grundserien på ett tydligt sätt medan Skövde fick slita hela vägen in i mål för att nå topp 8. Skuru är bättre på i princip samtliga positioner och har dessutom en helt annan slutspelsrutin än Skövde. 3–0 i matcher känns givet.

Önnereds HK – Kristianstad HK 3–2 i matcher

All press ligger på Önnered i den här matchserien och det är samtidigt här det känns mest upplagt för en skräll. Kristianstad avslutade grundserien starkt och Önnered har en historia av att vara som sämst när det gäller. Kan KHK skrälla och slå ut Önnered? Jag tror ändå att Önnered löser det till slut, men det kommer att vara tajt hela vägen.

IK Sävehof – IF Hallby 3–0 i matcher

Historiskt slutspel för Hallby och det är naturligtvis en otrolig bedrift av Joachim Löfstedt och hans lag. Men nu tar det stopp. Hallby kommer inte att ha något att sätta emot Sävehof, som tar hem det här komfortabelt i tre raka matcher.

H65 Höör – Skara HF 3–1 i matcher

Skara har visat prov på en hög högstavnivå den här säsongen och jag tror att de tar åtminstone en match. Mer än så blir svårt – Ola Månssons förmåga att få laget att toppa formen i slutspel brukar inte svika. Det gör den inte den här gången heller.

Semifinaler

Skuru IK – Önnereds HK 3–1 i matcher

Skuru kan mycket väl gå rent mot Önnered och vinna tre raka matcher, detta trots att lagen är otroligt jämna på pappret. Det skulle till och med gå att argumentera för att Önnered har ett bättre lag, spelare för spelare. Men Skuru är bättre, mer samspelt, harmoniskt och erfaret.

IK Sävehof – H65 Höör 3–2 i matcher

Sävehof ska ta sig till final, även om de många skadorna oroar, men det kommer långt ifrån att bli enkelt mot ett H65 som kommer att spela utan något att förlora. Att nå topp fyra första säsongen efter ombyggnad får ses som ett starkt jobb av H65. För Sävehof är allt annat än final ett misslyckade, men jag tror att de löser det. Dock inte utan rejäl kamp.

Final

Skuru IK – IK Sävehof 3–2 i matcher

Visst blir det final mellan ettan och tvåan i tabellen. Det är logiskt eftersom det här är de två bästa lagen i serien. Jag var nära att tippa Sävehof här, så pass jämnt tror jag ändå att det blir i en finalserie som (förmodligen) avgörs över fem matcher. Men det är svårt att tippa emot Skuru efter den säsong de har gjort. Skuru tar SM-guld!