Lukas Nilsson förlänger med Aalborg: ”Aldrig tvivlat”

Foto: Aalborg Handbal

Lukas Nilsson skriver kontraktsförlängning med Aalborg, avtalet gäller till 2027. Det bekräftar den danska klubben på sin hemsida.
– Jag har aldrig tvivlat på att jag vill förlänga, säger Lukas Nilsson.

Den svenske vänsternian har gjort en stark första säsong med Aalborg, med 149 mål på 38 matcher. Så stark att Jan Larsen, klubbdirektör, har beslutat att förlänga Nilssons kontrakt till sommaren 2027.

– Lukas har visat en utmärkt formkurva och passar väldigt bra in i vårt spel och vår kultur i klubben. Han har glänst på handbollsplanen från dag ett och man kan verkligen känna att han trivs här. Det var därför ett helt naturligt val att förlänga avtalet redan nu, så att vi kommer att dra nytta av Lukas egenskaper under de kommande åren, säger klubbdirektören på Aalborgs hemsida.

Den 27-årige ystadsonen har spelat 73 matcher för det svenska landslaget och tagit en silvermedalj i EM 2018. Han har sedan 2020, då Glenn Solberg tog över som förbundskapten, inte spelat en match för landslaget.

– Jag och min familj har blivit mycket väl välkomnade och vi har känt oss hemma i Aalborg från dag ett. Jag tycker att vi har en riktigt bra trupp som fungerar otroligt bra tillsammans både på och utanför planen. Jag ser fram emot att se hur vi kan bygga vidare på de kommande åren och jag har aldrig tvivlat på att jag vill förlänga, säger Nilsson.