Handbollsligan dam: Fortsatt tungt för Kungälv

Kungälvs Mia Lagumdzija. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Handbollsligan rullar på och under lördagen bjöds det på allt från ett välbehövligt trendbrott från H65, till en allt djupare kris i Kungälv. 

Redan klockan 14:00 kastades mötet mellan H65 Höör och gästande Skara igång. Ett möte mellan två lag som hade fått en motig start på säsongen och därför var i behov av ett trendbrott.

Men under matchens första akt var det bara ett lag på banan, när halvtidssignalen ljöd förkunnade resultattavlan ställningen 16–8 i H65:s favör.

I den andra halvleken var det förvisso ombytta roller, men trots att Skara svarade för ett tappert försök, skrevs slutresultatet till 27–24 till hemmalaget.

Noterbart i H65 var att comebackande Emma Rask svarade för fem pytsar för Ola Månsson, som lär vara nöjd att ha tillbaka sin kantkanon på vänstersex.

Mörkret lägger sig över Kungälv

Det är farligt att dra för stora växlar efter några inledande omgångar, men i Kungälvs fall börjar varningsklockorna ringa.

På sina tre inledande matcher hade laget spelat in en poäng, mot ett Lugi som ser svagt ut på förhand. När laget sedan åkte på ytterligare en förlust i lördagens hemmamöte med Hallby blev läget än mer prekärt.

Skyttedrottningen Mia Lagumdzija svarade förvisso för sju mål, men hon var allt för ensam och gästerna från Jönköping kunde till sist vinna med 31–30 efter en böljande avslutning, där båda lagen var i ledningen i matchens slutskede.

Handbollsligan dam 30 september

H65 Höör–Skara HF 27–24 (16–8)

Skuru IK–VästeråsIrsta HF 31–27 (14–13)

Kristianstad HK–HK Aranäs 33–28 (17–12)

Kungälvs HK–IF Hallby 30–31 (15–17)