Hansen tillbaka på riktigt – Aalborg krossade GOG

Mikkel Hansen. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Aalborg mot GOG har växt fram till något av en modern klassiker i dansk handboll. Men under lördagen var det inget snack om saken. 
Efter en mäktig uppvisning kunde Aalborg stå som segrare med hela 33–23. 

Aalborg har för vana att satsa stora pengar på högprofilerade värvningar och i år är inget undantag. In har namn som Mikael Hansen och Niklas Landin kommit och det är därför föga förvånande att man inför lördagens stormöte med GOG var utan poängtapp under de fem inledande omgångarna.

GOG i sin tur har flugit fram i Champions League, där man har tagit tre segrar på lika många matcher. Tidigare i veckan lyckades man exempelvis besegra det ungerska storlaget Veszprem på hemmaplan.

Hansen visade klassen

Men när det var dags för hemmamötet med Aalborg syntes det att GOG-spelarna hade svarat för en riktig urladdning tidigare i veckan.

Efter en jämn första halvlek gick gästande Aalborg till ledning med 14–13. Men i den andra akten sprang gästerna ifrån och slutresultatet 33–23, i Aalborgs favör, talar sitt tydliga språk.

Utöver två blytunga poäng och en hel del ära kan Aalborg även ta med sig att storstjärnan Mikkel Hansen var tillbaka i gammalt gott slag. Med sina åtta mål var han en starkt bidragande orsak till att segern kunde bärgas.