Hallby höll undan – sätter press på toppen

Emma Wahlström. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Hallby var favoriter på förhand – men stötte på tufft motstånd mot Aranäs. Till sist kunde Jönköpingslaget dock hålla undan och knipa sin tredje raka seger – vilket gör att man sätter press på topplagen.

IF Hallby kom till måndagskvällens möte med två raka segrar och häng på toppen. HK Aranäs hade samtidigt nio raka matcher i Handbollsligan utan någon seger. Således var det ett tydligt favoriserat hemmalag på förhand.

Men trots förutsättningarna stod gästerna från Kungsbacka upp bra, vilket skapade stora problem för Hallby. Men efter en stark avslutning i den jämna första halvleken kunde till sist hemmalaget gå till halvtidsvila i ledning med 13–12.

I inledningen av den andra akten såg också Hallby ut att springa ifrån och efter tre minuters spel var man i ledning med 16–13. Men Aranäs bet sig fast och kämpade sig kvar i matchen.

Men trots att Aranäs var så nära som ett måls underläge med fyra minuter kvar av matchen, kunde till sist Hallby hålla undan och vinna med 26–24, efter bland annat sju mål från Emma Wahlström.

Slutresultatet innebär att Hallby kniper sin tredje raka seger och nu sätter press på de fyra topplagen. För Aranäs kommer däremot det negativa kvalstrecket allt närmare efter Kungälvs överraskande seger mot Skuru i helgen.

IF Hallby–HK Aranäs 26–24 (13–12)