Gry Bergdahl byter till Hallby

Gry Bergdahl. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Gry Bergdahl lämnade Småland och växte till eliten med H65 Höör. Nu är ”Väggen från Vetlanda” aktuell med flytt hemåt för att representera IF Hallby nästa säsong.

– Det känns väldigt kul och spännande, säger hon till klubbens hemsida.

Bergdahl har utmärkt sig som klubbtrogen genom fem säsonger med OV Helsingborg i Allsvenskan och de senaste sju i H65.

Hallby passar in i det nya pusslet, Bergdahl blev mamma hösten 2023 och har varit igång i ett drygt år efter comebacken.

– Laget har jag hunnit spela mot ett par gånger nu både i serien och svenska cupen, så jag har börjat känna till tjejerna på planen men det ska bli kul att få lära känna dem på riktigt. Hallby som förening har jag lång relation till. Jag har varit och spelat många matcher på Idrottshuset som ungdomsspelare och såklart spelat Hallbybollen ett par gånger, säger hon till klubbsajten.

Hallby får släppa Christina Lövgren Hallberg till proffspel i Thüringer HC. I gengäld har nyförvärvet en hög kapacitet och inte minst en imponerande räddningsprocent i närtid.

I februari kom beskedet att 30-åringen skulle lämna H65 Höör. Bergdahl utvecklar kring beslutet när hon kom överens med Hallby:

– Dels kändes det otroligt kul få komma hem och spela elithandboll i Småland och i Jönköping. Dels har jag imponerats av det go och laganda som laget har. Det är ett lag som spelar snabb och tuff handboll vilket jag gillar och ett spel som jag passar in i, säger hon till klubbens hemsida.

Länk: Varmt välkommen till Hallby, Gry Bergdahl!