Mikael Aggefors tillbaka på planen – hoppar in i Magdeburg

Mikael Aggefors. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Mikael Aggefors gör sig redo att ställa sig mellan stolparna igen i en överraskande comeback. Det handlar knappast om dussinmatcher när 39-åringen startar karriären på nytt, SC Magdeburg har många höjdare i schemat fram till säsongslut.

Magdeburg kastar in ett överraskande namn i leken under slutspurten av 2023/24. Efter beskedet att Nikola Portner testat postivt för en förbjuden substans och riskerar dopingsavstängning låg en förstärkning dock nära till hands.

Aggefors har skrivit under för CL-klubben till och med juni. Till Magdeburgs glädje kan det sena nyförvärvet, med enorm erfarenhet från landslagsspel och högsta klubbnivå med Ålborg HB, dessutom bidra både inhemskt och internationellt.

– Det är en lycklig omständighet för oss att kunna värva en välkänd målvakt som Mikael i denna svåra fas och på så kort tid. Dessutom är han berättigad att spela i alla tävlingar. Efter transferfönstrets slut den 14:e februari är detta faktiskt nästan omöjligt, säger Magdeburgtränaren Bennet Wiegert till klubbens hemsida.

Aggefors kan göra debut redan i helgen, när Magdeburg går för titeln i Final four av tyska cupen, DHB-Pokal.

Sergey Hernandez finns redan i målvaksteamet när svensken ansluter med kort varsel.

Länk: DER SC MAGDEBURG VERPFLICHTET MIKAEL AGGEFORS