Extra: Lugi HF åker ur Handbollsligan

Lugi deppar. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Lugi HF avslutade säsongen med att besegra VästeråsIrsta med 29–25. Men eftersom Kungälv vann sin match mot Aranäs innebär det att Lugi åker ut Handbollsligan säsongen 2023-24.

– Det känns otroligt tungt. Vi gjorde jobbet idag men det är vi själva som satte oss i den här situationen. Det är fruktansvärt att vi inte hade det i egna händer. Jag vet inte vad jag ska säga, sa Bella Gulldén i Handbollsligan Lives sändning.

Lugis start på matchen var mardrömslik och anfallsspelet såg både krampaktigt och nervöst ut. Kanske var spelarna påverkade av det tuffa läget (konstigt vore annars) då Lugi behövde vinna sin match samtidigt som Kungälv var tvunget att förlora sin.

Motståndaren VästeråsIrsta hade även de mycket att spela för då de behövde vinna för att ha chans på slutspel. Och det var bortalaget som inledde matchen bäst och Lugi gjorde första spelmålet först efter åtta minuter.

Lugi spelade upp sig och Anna Danielssons inhopp i målet var lysande. Ställningen i paus var 14–13 till Lugi, men eftersom Kungälv hade ledningen med 15–14 mot Aranäs var Lugi i det läget laget som åkte ur.

I den andra halvleken var det Lugi som kontrollerade spelet från start till slut. Bella Gulldén bidrog med lugn och erfarenhet och Lovisa Delac med målskytte. Och så Danielssons målvaktsspel. Lugi vann med 29–25, men det var ändå ledsna miner efter matchen.

Anledningen till det var naturligtvis att Kungälv vann sin match, vilket innebar att Lugi slutar sist i Handbollsligan den här säsongen. Lugi, ett lag som är så förknippat med högstaserien, kommer alltså att spela i Allsvenskan nästa säsong.