Christian Grönblad tillbaka i Hallby

Christian Grönblad. Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography.

IF Hallby gör ytterligare en förändring på ledarsidan. Christian Grönblad återkommer från Skövde HF till en roll som assisterande och målvaktstränare för ligalaget, bredvid huvudtränaren Pär Fredriksson.

Att Grönblad är välkänd i Hallbykretsar står klart efter den korta presentationen som han själv bjuder på.

Tränarresan började för nästan 30 år sedan, då Grönblad började jobba med ett ungdomslag i Hallby.

– På seniorsidan har jag jobbat med Hallbys damer i dåvarande Elitserien. Hallby herrar i Allsvenskan tillsammans med Johan Petersson. Där vi var två minuter från Elitserien. Gjorde även en säsong i Spårvägen i Elitserien. Haft Cyrus herrar i division ett och varit målvaktstränare säsongen då Hallbys herrar tog klivet upp i ligan. Därefter gjorde jag också en pandemisäsong i Anderstorp som målvaktstränare, säger han till klubbens hemsida.

Skövde fick ”låna” honom i tre säsonger och Grönblad ansluter med färsk erfarenhet av elitverksamhet.

– Sedan är jag så otroligt lyckligt lottad att jag kommer att få fortsätta jobba med elithandboll nästa säsong. Att dessutom får göra det ”hemma” i Jönköping och i ett Hallby som ständigt tar kliv framåt. I ett Hallby som är sprängfyllt med underbara människor som brinner för klubbmärket. Kan man vara annat än supertaggad på uppgiften, säger han till klubbsajten.

Länk: Varmt välkommen till Hallby, Christian Grönblad!