PSG förlorade mot Nantes – efter 22 raka segrar

Kiril Lazarov, HBC Nantes. Foto: Angela Grewe

Nantes fortsätter att sätta käppar i hjulet för diamantmaskineriet i Paris. PSG hade 22 segrar på 22 matcher i ligan inför gårdagens hemmamatch mot tabelltrean Nantes. Det blev ingen 23:e seger då Nantes skrällde och vann med 25-24 (13-12).

Det har inte sett ut som att något lag i Frankrike ska kunna hota PSG om ligatiteln då laget efter 22 matcher samlat ihop maximala 44 poäng. Därbakom finns dock Montpellier med 38 poäng och nu får säkert ligatvåan upp vittringen efter att trean Nantes tagit en blytung bortaseger.

Förra gången PSG tappade poäng i ligan, den 27 februari 2020, var det också mot Nantes då lagen kryssade. Det började dock bra för hemmalaget PSG den här gången som ledde med 8-5 efter en kvart. Då började Emil Nielsen i Nantesmålet rädda mer och mer samtidigt som, också för kvällen duktiga, Vincent Gerard var tvungen att släppa bollar förbi sig för PSG.

Nantes vände matchen inför halvtid och sen höll de fast i ledningen genom andra halvlek fram till att Kiril Lazarov spikade fast kistlocket med sitt mål som betydde 25-21. PSG kom tillbaka men bara till uddamålsunderläge. Nantes skrällvann och skakade till tabellen som i högsta grad lever med sju omgångar kvar, där Montpellier har en match mindre spelad.