Konradsson satte nio när Skjern tog behövlig tvåpoängare

Skjerns Jesper Konradsson Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Skjern mer eller mindre behövde två poäng borta mot Skanderborg för att haka med mot slutspelsplatserna, och det fixade Jesper Konradsson. Med sina nio mål blev han målbäst i matchen som Skjern vann med 29-27 (14-15).

Både Skjern och Skanderborg ligger i botten av de 4 lag i danska ligans vinnarrunda grupp 2. De två bästa lagen går till semifinal och därför behövde poänglösa Skjern ta poäng för att haka på Ålborg och Holstebro i toppen.

Men matchen mot Skanderborg såg ut att rinna Skjern ur händerna i första halvlek. Efter 13 minuter ledde nämligen hemmalaget med 10-5. Då klev Jesper Konradsson in i handlingen på allvar.

Mittnian gjorde fyra mål och två assist under resten av första halvlek och hjälpte att krympa underläget till uddamålet. I andra halvlek fortsatte det att vara jämt mellan lagen och med en handfull minuter kvar stod det 26-26.

Då klev rutinerade Anders Eggert och Bjarte Myrhol fram för gästerna – där den sistnämnde avgjorde matchen assisterad av Konradsson fram till slutresultatet 29-27.

Med tre matcher kvar att spela i vinnarrundans gruppspel har Skjern och Skanderborg 2 poäng var, medan Holstebro har 5 poäng och ledande Ålborg 6.
I vinnarrundans andra grupp kryssade andraplacerade Bjerringbro-Silkeborg och ledande GOG i en match som slutade 34-34 (16-17).