Nykomlingen Limoges imponerar – trea i franska ligan

Martin Lindell, Limoges. Foto: Limoges Handball/ARMA Photos

Fem matcher in på säsongen och nykomlingen Limoges ligger trea i den franska ligan. Anledningen? Dragan Gajic är stekhet och Martin Lindell visar klass.

Visst är det kul när nya lag kommer fram och stökar till det lite? Franska ligan brukar vara ganska förutsägbar med PSG i toppen och framförallt Montpellier och Nantes som jagar. Nu är säsongen väldigt ung, men än så länge ser det ut som att ytterligare ett lag vill blanda sig i toppstriden.

Limoges tog steget upp till högstaserien inför årets säsong och har fått en kanonstart på serien. I gårdagens match mot Cesson-Rennes kom tredje segern på fem matcher (Limoges har endast en förlust) och därmed ligger laget trea i den haltande tabellen.

En stor anledning till succén är Dragan Gajic. Den slovenske högersexan gjorde 13 mål i gårdagens match och toppar skytteligan med 47 mål, dessutom gör han mål på över 80 procent av sina skott.

En annan anledning är Martin Lindell. Den forne Drott- och Aranäs-spelaren har tagit stora kliv i sin utveckling och har en bärande roll i detta Limoges. 13 mål har det blivit så här långt för 27-åringen.

Lindell är dock inte målbäst bland svenska spelare i franska ligan, det är nämligen Henrik Olsson. 16 mål har han gjort så här långt för sitt Tremblay.