Champions League: Pujol briljerade – PSG vann ändå

Josef Pujol. Foto: Elverum Håndball

Josef Pujol visade klass borta mot självaste PSG och med sju mål var det bara Mikkel Hansen som var hetare i matchen med sina åtta. Det franska mästarlaget vann med 35–29.

Elverum har redan visat att de knappast kommer att bli någon slagpåse i årets Champions League. Visserligen har laget två förluster på tre matcher, men de har stått upp väl mot tufft motstånd och dessutom vunnit en match.

Mot PSG var det så klart otroligt svårt att få med sig någon poäng hem till Norge, men Josef Pujol gjorde definitivt vad han kunde. Sju mål blev det från mittnian, men det räckte inte mot ett av världens bästa lag.

Övriga resultat:

FC Porto – Pick Szeged 25–19
Magnus Andersson och hans Porto fortsätter att ta skalper i Champions League, nu mot Pick Szeged. Den ungerska storklubben har det jobbigt i och med att de är coronadrabbade, men inget ska tas ifrån Portos prestation. Magnus Andersson vann dessutom tränarkampen mot Juan Carlos Pastor.

Vardar – SG Flensburg-Handewitt 31–26
Vardar har varit uträknat flera gånger men lyckas ständigt hålla sig kvar i toppen av den europeiska handbollen. Hemmalaget hade kommandot under i stort sett hela matchen och Flensburg lyckades inte få stopp på Stojanche Stoilov som gjorde åtta mål på tio skott. Jim Gottfridsson och Hampus Wanne gjorde två mål vardera.