Nantes värvar Alexandre Cavalcanti från Benfica

Alexandre Cavalcanti. Fotos: Isabel Cutileiro / SL Benfica

Den franska toppklubben HBC Nantes fyller på truppen nästa sommar med portugisen Alexandre Cavalcanti.

HBC Nantes brukar ofta göra intressanta värvningar på spelarmarknaden där i bakvattnet när konkurrenten Paris SG plockar in storstjärnor. Nu har Nantes scoutat in en vänsternia från Portugal.

Det handlar om 21-årige Alexandre Cavalcanti som ansluter från Benfica där han inlett starkt i höst. Benfica toppar ligan och Cavalcanti ligger tvåa i skytteligan med 46 mål på 8 matcher. Toppar gör Pedro Cruz från Sporting med sina 51 mål.

Cavalcanti har även presterat i EHF-cupen med 6 respektive 4 mål i dubbelmötet med isländska FH. Där avancerade Benfica med 71-63 totalt och ställs nu mot tyska TSV Hannover-Burgdorf i kvalrunda 3.

Han är född 1996 och kom med i landslagssammanhang först på U20-nivå. Första skarpa tävlingsmatchen i A-landslaget var mot Tyskland i EM-kvalet hösten 2016. Han är numera given och uttagen i det Portugal som ikväll möter Rumänien.

Kontraktet med HBC Nantes är skrivet till 2022. Vem som åker ut på V9-positionen är ännu inte klart. Både Olivier Nyokas, Espen Lie Hansen och Rudolf Faluvegi sitter på utgående kontrakt.