Metz vann tredje raka ligatiteln – trots förlust

Allison Pineau. Foto: Brest Bretagne.

Regerande franska mästarna Metz vann det första finalmötet mot Brest med 29-25. Filippa Idéhn och Louise Sands Brest vann igår överraskande returen med 26-24, men det räckte inte. Metz är därmed franska ligamästare för tredje året i rad.

ANNONS

Brest utan Filippa Idéhn i målet men väl med Louise Sand på planen hamnade tidigt i underläge i det andra finalmötet. Hemmalaget Metz tog ledningen med 6-3 tidigt innan bortalaget började skapa dramatik.

Sand satte snart 7-6 till Brest, som därifrån behöll ledningen hela matchen ut. Som mest ledde bortalaget med 14-10 i början av andra halvlek, alltså de fyra målen som hade förlorats i första mötet. Men Metz visade varför de är starkast i Frankrike.

Superstjärnan Allison Pineau smällde in åtta bollar för hemmalaget. Mittnian var en stor anledning till att Brest aldrig fick det där rycket som de behövde, trots flera tremålsledningar långt i matchen. Men mot slutet hade Metz bitit sig fast så pass nära att de till slut kunde defilera hem matchen – och bucklan. För tredje året i rad.

Nästa år ska Isabelle Gulldén, som anländer till Brest, försöka hjälpa till att bryta den rådande Metz-dominansen. Men tills dess, grattis Metz!

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here