Kiril Lazarovs nya rekord – flest mål någonsin i Final 4

Kiril Lazarov, HBC Nantes. Foto: Angela Grewe

Den nyss fyllda 38-åringen visade att det fortfarande finns torrt krut i bössan. I den första semifinalen satte Lazarov åtta mål för sitt Nantes i vinsten mot PSG. Därmed blev makedoniern den meste målskytten i turneringens historia.

Det var nog fler som trodde att Kiril Lazarov, som redan har gjort flest mål någonsin i Champions League (1210) och spelat final med flest olika klubbar (4), skulle slå Final 4-målrekordet under årets finalspel än att Nantes skulle ta sig hela vägen till finalen. Igår uppfylldes ändå båda två, så man kan tänka sig att det var en 38-åring som somnade gott på hotellrummet igår. Även om han själv menar att rekordet inte var så viktigt.

– Jag bryr mig inte så mycket om målrekordet. Det handlar om laget – och jag är glad att vi tog en välförtjänt seger, sa Lazarov till ehfcl.com.

En välförtjänt seger var det när Nantes manövrerade bort PSG i semifinalen. Paris storstjärnor såg likbleka ut under stora stunder och hade väldigt svårt att hitta målet, till och med från straffpunkten. Olikt Lazarov.

Kiril den store satte sju av sina åtta mål på straff. Det åttonde kontrade han för ovanlighetens skull in. Vid sitt femte mål gick han upp på delad ledning i den totala målhistorien tillsammans med Filip Jicha och Momir Ilic. Vid det sjätte mål stod han ensam majestät och allt som kommer i finalen är bara till för att utöka ledningen. En ledning som förhoppningsvis blandas ut med guldchampagne för makedoniern och hans Nantes.