Maximilian Jonsson ny i Chambery Savoie

Maximiliam Jonsson. Foto: Lovci Lovosice

Maximilian Jonsson använder helt klart handbollslivet till att vidga sina vyer. I och med ettårskontraktet i Chambery Savoie återvänder niometaren till ett välbekant land och liga.

Jonsson gjorde vårsäsongen i Povoa AC, Portugal. Sedan kom frågan från. Chambery som drabbats av ett par bakslag i distansuppställningen.

– Det är en klubb med en fantastisk historia, en bra tränare och ett lag som kan göra stora saker den här säsongen.

– Jag är stolt över att vara i Chambéry och jag vill att vi ska uppnå fantastiska saker tillsammans, säger Jonsson på en duglig franska till klubbens hemsida.

Efter tre säsonger i Chambery och Istres är 33-åringen van vid utmaningen i Starligue. Jonssons karriär drivs av omväxling och twitterprofilen Rasmus Boysen konstaterar att han spelat för 16 klubbar i elva olika länder.

– Jag njöt verkligen av min tid i Frankrike. Här är handbollen annorlunda än vad jag har upplevt på andra håll, men jag har alltid tyckt om att spela i Frankrike. Spelet är fysiskt, mästerskapet ha har hög nivå och det är vad jag gillar. Jag är glad över att återvända hit, säger han till klubbens hemsida.

Chambery Savoie har växt fram som en kapabel utmanare till topptrion Paris Saint-Germain, Montpellier och Nantes – sjua, femma och fyra är Alpklubbens slutplacering i Starligue de senaste tre åren.

Länk: MAXIMILIAN JONSSON REJOINT LA TEAM CHAMBÉ