Louise Sand klar för ny fransk klubb

Göteborg Handboll EM Scandinavium Sverige-Frankrike 19-21, Louise Sand. Foto: Tommy Holl/ IBL

Handbollskanalen rapporterade förra veckan att Brest valt att inte förlänga kontraktet med Louise Sand efter säsongen. Nu har svenskstjärnan gjort klart med en ny fransk klubb – Fleury Loiret.

Kantspringaren har sprungit färdigt i Brest efter säsongen. Trots ett målsnitt på 4.1 mål per match samt att stoltsera som Brests bäste målskytt hjälpte inte. Laget har valt att satsa på franska 19-åringen Constance Mauny från Chambray nästa säsong. Vissa spekulerar i om det kan handla om att göra plats i budgeten och utländska spelar-kvoten för en tung storvärvning.

Men Sand, som har gjort sig ett namn i Frankrike, har istället gjort klart med Fleury till nästa säsong, rapporterar franska L’equipe.

Fleury Loiret ligger för närvarande sexa i franska högstaligan. I klubben kommer ”Loui” ta över vänsterkantssysslan efter Pauline Baoudouin och bland annat bli lagkamrat med franska storstjärnan Alexandra Lacrabère, som ansluter från Vardar.

Louise ”Loui” Sand är född 1992 och fostrad i Kärra HF. Hon gjorde sedan fyra säsonger i Önnereds HK innan hon som 16-åring skiftade till IK Sävhof. Förutom alla SM-guld i gulsvart har hon även ett EM-brons med landslaget från 2014.