EXTRA: Loui Sand lämnar Brest – klubblös i sommar

Loui Sand. Foto: Clichés Hand - Laury Rousseau

Den svenska landslagsspelaren Loui Sand lämnar sin franska klubb Brest Bretagne i sommar men någon ny klubb finns ännu inte klar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Loui Sand lämnade Sävehof förra sommaren och ritade på för franska Brest Bretagne. Det blir dock bara en säsong i västkustklubben då hon på Instagram nu bekräftar att kontraktet inte förlängs.

Var Loui Sand tar vägen nu är inte klart. Hon kan säkerligen stanna i den franska ligan som växer ekonomiskt i samband med landslagets framgångar och EM som spelas kommande december i Frankrike. Kanske även någon dansk klubb? Eller teamar hon upp med Jamina Roberts i Ungern?

Brest Bretagne har gjort klart med ersättaren. Det blir franska 19-åringen Constance Mauny som värvas in från Chambray. Hon är den stora talangen i Frankrike på positionen och var med i U20-landslaget som vann U20-EM 2017. Förra säsongen blev hon också utsedd främsta talangen i ligan.

Louise ”Loui” Sand är född 1992 och fostrad i Kärra HF. Hon gjorde sedan fyra säsonger i Önnereds HK innan hon som 16-åring skiftade till IK Sävhof. Förutom alla SM-guld i gulsvart har hon även ett EM-brons med landslaget från 2014.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here