EXTRA: Loui Sand lämnar Brest – klubblös i sommar

Loui Sand. Foto: Clichés Hand - Laury Rousseau

Den svenska landslagsspelaren Loui Sand lämnar sin franska klubb Brest Bretagne i sommar men någon ny klubb finns ännu inte klar.

Loui Sand lämnade Sävehof förra sommaren och ritade på för franska Brest Bretagne. Det blir dock bara en säsong i västkustklubben då hon på Instagram nu bekräftar att kontraktet inte förlängs.

Var Loui Sand tar vägen nu är inte klart. Hon kan säkerligen stanna i den franska ligan som växer ekonomiskt i samband med landslagets framgångar och EM som spelas kommande december i Frankrike. Kanske även någon dansk klubb? Eller teamar hon upp med Jamina Roberts i Ungern?

Brest Bretagne har gjort klart med ersättaren. Det blir franska 19-åringen Constance Mauny som värvas in från Chambray. Hon är den stora talangen i Frankrike på positionen och var med i U20-landslaget som vann U20-EM 2017. Förra säsongen blev hon också utsedd främsta talangen i ligan.

Louise ”Loui” Sand är född 1992 och fostrad i Kärra HF. Hon gjorde sedan fyra säsonger i Önnereds HK innan hon som 16-åring skiftade till IK Sävhof. Förutom alla SM-guld i gulsvart har hon även ett EM-brons med landslaget från 2014.