Klart: Tunisiern Wael Jallouz lämnar Barcelona för franska division 2

Wael Jallouz spelar i Chartres – nu under Toni Geronas ledning. Foto:http://www.egypt2016.com

Wael Jallouz har varit en av Tunisiens största stjärnor och utsågs till spanska ligans bästa spelare 2015. Men den stora skytten har tappat allt vad form heter och lånas nu ut till Chartres – de franska ligaledarna i divison 2, rapporterar franska Handnews.

För fem år sen vann den 27-åriga vänsternian Wael Jallouz Bundesliga med THW Kiel. Året efter lyfte han Champions League-bucklan med Barcelona. Samma år blev han utnämnd till spanska ligans bästa spelare. Under den perioden skrev han på ett kontrakt med Barca till 2021. Nu ska Wael Jallouz flytta till franska andraligan.

Det började med att formen började svikta för tunisiern i Barcelona på grund av skador och en elak infektion. Han tappade 10 kg i vikt och tappade samtidigt sin plats i laget i Barcelona. Det bestämdes att Jallouz skulle få igång formen igen i Füchse Berlin den här säsongen. Det var inget lyckat drag.

Det rapporterades från Tyskland att 27-åringen inte var i närheten av fysiken som krävs för en professionell handbollspelare på den nivån, skriver polska Sportowe Fakty. Han petades till förmån för 20-årige Frederik Simak i Berlin, som annullerade lånet. Men Jallouz fick ändå följa med Tunisien till VM 2019.

I VM blev det bara tre mål för den forne storskytten, som nu alltså tar nästa steg nedåt i karriären – på lån till franska Chartres.

Chartres leder den franska andradivisionen och hoppas säkert vara de som får igång Jallouz igen. Och skulle tunisiern bara snudda vid sin gamla nivå så kommer det att vara ett välkommet tillskott för Chartres. Om inte så blir det säkerligen 18 dyra månader för klubben, vilket är så länge lånekontraktet gäller.