EHF-cupen: Sävehof tar sig an stjärntäta Siófok i eftermiddag

Tilda Olsson på den tiden hon spelade i Sävehof Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån.

Idag kl 15:30 tar Sävehof emot ungerska Siófok i Partille Arena. Det svenska mästarlaget jagar sina första poäng i årets Europa-spel, men det blir svårt att knycka några av det ungerska stjärnlaget.

Idag spelas den fjärde omgången i EHF-cupen. Sävehof ligger för närvarande sist utan poäng i tuffa grupp B med tyska Metzingen, danska Herning-Ikast och ungerska Siófok – som leder gruppen med maximala sex poäng.

I Siófok spelar bland andra den rutinerade norska målvakten Silje Solberg och rumänska succémålvakten från EM, Denisa Dedu. Där finns även den storväxta rumänska skytten Gabriela Perianu på vänsternio och EM:s kanske bästa spelare Estelle Nze Minko på mittnio. Och en hel drös talangfulla spelare till.

 

Så det blir ett riktigt tufft test för Sävehof, som förlorade lagens förra möte i Ungern med 21-34. Och i senaste omgången i SHE torskade Partille-laget toppmötet i Höör med 23-29. Det kan tala för både ett sargat självförtroende eller ett jäkla revanschsug till matchen mot Siófok.

– En svår match på alla sätt, först för att Siófok är ett mycket bra lag som hade stått sig bra i Champions League, men även för att vi har många matcher i SHE som vi måste ta hänsyn till. Men vi kommer gå för fullt för att försöka ta poäng imorgon. Det är viktigt för självförtroendet, laget och framtiden, säger Sävehofs tränare Rasmus Overby på klubbens hemsida.