Klart: Pardin vill tillbaka till landslaget – flyttar till konkurrenten

Wesley Pardin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Wesley Pardin ska försöka ta sig tillbaka till det franska landslaget igen. Något han försöker uppnå genom att flytta från sitt Pays d`Aix UC till USAM Nimes till sommaren. 
– Tanken är också att komma tillbaka till min högsta nivå, för att kunna vara en del av landslaget igen, säger han till Nimes webbplats. 

I svenska handbollskretsar är Wesley Pardin förmodligen mest känd för att vara en del av de franska mästerskapstrupper som gick ett antal tuffa bataljer under inledningen av Glenn Solberg-eran. Men på senare tid har han fått stå vid sidan när det franska landslaget har samlats, något som han nu vill ändra på.

Redan nu står det nämligen klart att Pardin kommer att lämna Pays d`Aix UC för ligakonkurrenten USAM Nimes efter säsongen. Övergången har varit en illa bevarad hemlighet och har redan florerat via mediauppgifter, men nu är det alltså bekräftat.

På Nimes hemsida säger 33-åringen följande:

– Mina ambitioner, kollektivt, kommer att vara att fortsätta vara en del av övre halvan av tabellen på permanent basis. Personligen vill jag hjälpa laget så mycket som möjligt genom att prestera på regelbunden basis. Tanken är också att komma tillbaka till min högsta nivå, för att kunna vara en del av landslaget igen.

Wesley Pardin finns inte med i den trupp på 27 spelare som förbundskapten Guillaume Gille tog ut inför de stundande landskamperna med det franska landslaget. Pardin fanns med som målvaktsalternativ under EM-turneringarna 2020 och 2022, samt VM 2021 i Egypten.