Skånela lånar Skuru-talang: ”Bra för min utveckling”

Magdalena Krstić. Foto: Joakim Lindgren/Skuru IK

Magdalena Krstić  har imponerat under säsongsupptakten – nu får hon chansen i allsvenskan och Skånela. Detta tack vare ett lån som sträcker sig till december.
– Det kommer definitivt bli en spännande utmaning som jag ser fram emot, säger Magdalena Krstić till Skurus hemsida.  

Magdalena Krstić spelar till vardags i Skurus farmarlag, Nacka HK, i division 1 norra, där har hon under säsongsinledningen svarat för tolv mål på säsongens tre inledande matcher, något som har dragit till sig intresse och nu står det klart att det blir spel i allsvenskan under hösten.

Under måndagen meddelade nämligen Skuru att man kommer att låna ut Krstić till Skånela fram till det allsvenska uppehållet i december.

Utlåningen är ett resultat av Krstić fina prestationer, samt ett grundligt scouting-arbete. På Skurus hemsida förklarar man tankarna bakom utlåningen.

– I Skuru ser vi alltid till hur vi kan utveckla våra spelare på bästa sätt, så när frågan om Magdalena kom från Skånela så var vi positiva till att ge henne chansen till spel i allsvensk miljö. Vi tror att detta kommer gynna hennes utveckling på både kort och lång sikt, säger Helgi Magnusson, damelitansvarig i Skurus damelitkommitté.

Även Krstić är optimistiskt inför hennes tid i Vikingahallen.

– Att få testa på spel i Allsvenskan känns verkligen superkul och bra för min utveckling. Det kommer definitivt bli en spännande utmaning som jag ser fram emot, summerar Magdalena Krstić till Skurus hemsida.