Höghielm klar för Nantes

William Höghielm, här i RIK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

William Höghielm är redo för utlandsspel. Mittsexan har skrivit kontrakt med den franska klubben Nantes. 

– Det är en fantastisk möjlighet för mig, säger han till klubbens hemsida

William Höghielm har varit en viktig kugge i Redbergslids truppbygge, men nästa säsong får laget klara sig utan målskytten. Höghielm packar väskorna och flyttar drygt 190 mil söderut. Från och med kommande säsong kommer mittsexan vara en del av en av Europas storklubbar – Nantes.

– Jag är väldigt glad över att få spela i HBC Nantes nästa säsong. Det är en fantastisk möjlighet för mig att komma och spela i en av de bästa klubbarna i Europa. Det är en väldigt spännande utmaning. Jag kan inte vänta med att ge 110 % för mitt lag och upptäcka atmosfären i H Arena, säger han till klubbens hemsida.

Höghielm har öst in mål för Redbergslid de senaste säsongerna och för det belönas han alltså med en plats i Nantes skickliga trupp.

– Vi letade efter en pivotprofil som skiljer sig från Théo och Jérémy. William är en spelare med stor potential och möter detta behov perfekt. Hans ankomst kompletterar en trupp full av löften inför nästa säsong, säger Nantes president, Gaël Pelletier, till klubbens hemsida.

Nantes ligger för närvarande på en andraplats i den franska ligan och spelade nyligen åttondelsfinal i Champions League.