Franska stjärnan öppnar hostel – döper rum efter Göteborgs-brons

Manon Houette, Frankrike. Arkivbild. Foto: Tommy Holl/ IBL

Vill man åka på en handbollsresa med X-faktor kan bege sig ner till Metz i nordöstra Frankrike. Förutom att laget är Frankrikes bästa kan du även passa på att bo hos en av av spelarna – eller i alla fall på hennes hostel, Manon Houettes.

Manon Houette är det blonda yrvädret på Frankrikes vänsterkant, både hos klubbmästarna Metz och i landslaget. 27-åringen har blivit utsedd till franska ligans bästa vänsterkant fyra av de fem senaste åren och har spelat över 80 landskamper för Frankrike och vunnit mästerskapsmedaljer i fem städer – vilka rummen i hennes hostel är döpta efter.

För Houette ska nämligen öppna upp ett hostel i Metz från och med 27 oktober i år, det rapporterar franska tidningen Le Republican Lorrain.

Boendet kommer att vara på cirka 200 kvadratmeter och ta emot 13 gäster åt gången, som kan bo i rummen Göteborg (EM-brons 2016) Budapest (Final 4 med Metz), Rio (OS-silver 2018), Hamburg (VM-guld 2017) och Paris (EM-guld 2018).

Manon Houette säger till tidningen att hon lät blir uttråkad av att bara spela handboll och lägger man därtill hennes utbildning i turism så föll det sig ganska naturligt med ett att driva ett hostel. Hon har själv designat rummen och verkar vara på plats mellan då och då mellan handbollskarriären. Så har ni tur blir ni incheckade av en världsmästare.

LÄNK: Bilder från stjärnans hostel