Helsingforsföreningarna tog seriepoängen

Sparta tog säsongens första seger i onsdagskvällen, Foto: FSC Media / Riku Flink

Tre matcher spelades i damernas FM-serie och segraren kom alla från Helsingfors regionen.

Karislaget BK-46 fungerade som värd då Dicken prövade sig mot dem och det med framgång.

Hemmalaget höll ledningen största delen av första halveleken men efter att Dicken utjämnat (10-10) vid 18:44 höll de ledarpositionen ända till pausen. BK-46 hade en dyster tid mellan 21:56 och 28:58 då de inte lyckades göra mål och då drog gästerna upp ledningen till 11-16. BK lyckades ännu minska ledningen före pausvilan men inte märkbart. Pausvilan började i ställningen 13-16, och avslutades med 13-16.

Dicken gjorde en rivstart i andra halveleken och förde upp ledningen till 13-20 på bara 3 minuter. Resten av matchen spelades bort utan destu större dramatik och Dicken gjorde en liten spurt i slutet och förstorade sin ledning till slutsiffrorna 20-29. Därmed har Drumsö föreningen Dicken nu vunnit alla sina 4 första matcher och toppar serietabellen.

Stjärnorna:
*** Martina Genberg, Dicken
** Pamela Degerman, BK-46
* Alexandra Ahlroth, Dicken

Bästa målgörare för Dicken var Martina Genberg med 6 mål då BK-46 främsta var Pamela Degerman med 10. Mer info om matchens gång och målgörare hittas på resultatservicen.

Media:
Dicken karkasi BK-46:lta tauon jälkeen (nsm.finnhandball.net)
Dicken vaknade i andra halvleken i Karis (www.hbl.fi)

HIFK gav inga poäng bort från hemmahallen då GrIFK fungerade som gäst.

HIFK gjorde en stark början och förde matchen till 4-0 före gästerna lyckades söndra nollan. Gästerna gjorde en spurt i slutet av första halvleken då de knappade in från 10-6 till 12-10 men sen tröt anfallet igen och halvtidsresultatet skrevs till 14-10.

HIFK släppte aldrig taktpinnen under andra halvan utan behöll ledningen ända till slut och slutsiffrorna skrevs till trygga 29-20.

Stjärnorna:
*** Annika Lindström, HIFK
** Carolina Rehnberg, GrIFK
* Rosanna Rouhiainen, HIFK

GrIFK:s målgladaste var Carolina Rehnberg med 7 mål då det i hemmalaget var Linda Cainberg som åsterkom 6 st. Mer info om matchens gång och målgörare hittas på resultatservicen.

Media:
HIFK piti GrIFK:n kurissa (nsm.finnhandball.net)

Sparta IF jagade ännu säsongens första seger och denna gång stod SIF för motståndet.

Matchens första 5 minuter började jämn och lugnt då ställningen stod 3-2 men sen satt Sparta i nästa växel och 13-4 till den 21:sta spelminuten. Vid detta skede lyckades SIF få lite spel igång och knappade in till 14-8, men sen tog det slut. Pausresultatet blev ett klart 15-8 och allt såg väl ut för hemmalaget.

SIF verkade inte riktigt förstått att man måste spela 2*30minuter för då spelet fortsatt så var det bara Sparta IF som började spela igen. På bara nio minuter hade de ökat sin ledning till 21-9 och matchen var avgjord. Slutresultatet 28-16 lämnar inget oklart. Sparta IF var poänghungriga och lämande inget till slumpen.

Säsongstarten ser dyster ut för Sjundeå IF då de av 5 matcher lyckas ta bara en vinst och det på bekostan av Atlas, och med bara 1 mål. Bara Atlas ligger under SIF i tabellen med 2 mindre matcher spelade.

Stjärnorna:
*** Inka Jäntti, Sparta IF
** Suvi Erhovaara, Sparta IF
* Sara Jäntti, Sparta IF

Spartas främsta målgörare var yngre systern Jäntti (Inka) med sju fullträffar men nära till var Sara Jäntti med 6. I SIF delade man mellan tre spelare bästa målgörare då Maria Jukola, Madeleine Lindholm och Janica Tallqvist alla lyckades 3 gånger får bollen i mål. Mera detaljerad information om målgörare, räddningar och spelets gång kan ses på resultatservicen.

Media:
Sparta otti komeasti kauden avauspisteet SIF:lta (nsm.finnhandball.net)