Gruvarbetare i Kiruna – avgjorde i finska slutspelet

Den rutinerade målvakten Emma Kiviniemi har gjort comeback – i finska Helsingfors IFK.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

För ett par veckor sedan rapporterade Handbollskanalen om Jessica Mannström som pendlade mellan Örebro och finska Karis för att hjälpa BK-46. Nu kommer nästa vilda historia från det finska slutspelet och återigen är det YLE som skriver.

I fredags vann nämligen HIFK den första finalen mot Dicken med 25-20. I truppen och mellan stolparna hittades ett mycket bekant namn från både finska, svenska och norska ligorna: Emma Kiviniemi.

36-åringen, som till vardags jobbar på LKAB i Kiruna, startade fredagen med väckning 04.00 för att hinna med morgonflyget ner till Stockholm. Efter mellanlandningen på Arlanda tillsammans med två barn och en morfar satte de sedan kurs mot Helsingfors.

YLE rapporterar att Kiviniemi kom in efter ungefär en kvart och bidrog med tre räddningar i den första halvleken. Då låg HIFK i underläge med 6-10. Tillsammans med ett betongförsvar säkrade de en vändning och sedan vinst med 25-20 och 1-0 i matcher till HIFK.

Kiviniemi har stannat kvar i helgen och gjorde första träningspasset i lördags och idag söndag väntar den andra finalmatchen. Avkast 15.45 i Pirkkolan Palloiluhalli/Britas bollhall.

Första finalen kan ni se i repris här:

Videokälla: Dickenhandball

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here