Pendlar från Örebro till Finland – för hemmamatch

Foto: Viktor Ljungström

Jessica Mannström ställer upp när BK-46 är i knipa. Under våren kommer hon pendla till hemmamatcherna från Örebro till Karis – i Finland!

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det är YLE som rapporterar om den nu märkliga situationen som BK-46 i Finland hamnat i. De ska spela semifinal i slutspelet mot Dicken med start imorgon 11 april men tvingas göra det utan sin ordinarie förstamålvakt Ana Radojevic. Serbiskans visum har gått ut och de fick inte till någon förlängning så helt plötsligt stod BK-46 där med bara Johanna Terlinden som ensam målvakt i truppen.

Att hitta en klubblös målvakt såhär sent på våren när transferfönstret stängt är lättare sagt än gjort med till slut lyckades BK-46 hitta ersättare. I Örebro.

Det blir nämligen Jessica Mannström som kliver in som back-up under slutspelet. Hon lämnade BK-46 och flyttade till Sverige i maj 2012 men klubbhjärtat bultar fortfarande hårt för Karisklubben.

– Det känns fortfarande lite overkligt att jag tackat ja till det här, säger Mannström till YLE.

Att hon bor i Örebro och behöver ta sig till Karis drygt 8 mål väster om Helsingfors är inget som stoppar Mannström. Hon uppger till YLE att hon saknat handbollen och att det passade bra med jobbet just nu. Vi på Handbollskanalen är inte sena att hylla ett sådant handbollshjärta.

Semifinaler Finland

Helsingfors IFK – Grankulla IFK
(11, 15 och ev 17 april)

Dicken – BK-46
(11, 15 och ev 17 april)

LÄNK: BK-46:s målvakt utvisas ur landet – klubben kallar in trotjänare från Sverige för resten av säsongen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here