Finalklart i Finland – BK-46 och Dicken gör upp

Max Granlund i röd tröja. Foto: Cocks

Riihimäki Cocks gick in i slutspelet med åtta raka guld. Nu står det klart att det inte blir ett nionde, titeldominanten får kliva ner från tronen efter 0–3 i semifinalen mot BK-46. Samma siffror skickade Dicken till final på Grankulla IFK:s bekostnad.

Sett till grundserien där Riihimäki bara slutade trea var skrällen klart inom räckhåll. BK -46 från Karis vara också det klart bättre laget när semifinalstriden i bäst av fem nalkades.

Nico Rönnberg som upplevde delar av Riihimäkis guldyra i den rödgula tröjan tog för sig med 14 fullträffar för BK -46. Oscar Kihlstedt, som var spelfördelare i HK Varberg förra säsongen, stöttade moderklubben med avgörande mål i den tredje semifinalen.

– Det var otroligt små marginaler. Jag tycker att vi gjorde det bra i dag. Vi höll oss till planen och hjälpte vår målvakt i försvaret. Cocks kanske inte kom riktigt upp till sin nivå. Vi hade en större bredd och det avgjorde serien, sade Rönnberg till YLE.

– Man kan inte alltid vinna. Det är bra att vi får nya mästare, så medierna skriver om något annat än Cocks, löd kommentaren med jämnmod från Teemu Tamminen i förlorarlaget.

Alingsås kan välkomna en finsk guldhjälte om Max Granlund fullföljer säsongen på bästa sätt med Dicken. Niometaren var bästa målskytt (sju mål) när laget eliminerade GrIFK vid första möjliga tillfälle. BK-46 har hemmaplansfördel i den stundande finalserien.

Dicken–GrIFK 28–20 (13–11)
Dicken till final med 3–0 i matcher.
BK-46–Riihimäki Cocks 31–27 (14–13)
BK-46 till final med 3–0 i matcher.