CL: Brest Bretagne och Györi inledde med oavgjort

Sandra Toft beredd på Anne Mette Hansens straff. Foto: Kevin Domas/Panoramic/Bildbyrån.

Gigantklubben Györi Audi Eto KC har bara CL-titlen för ögonen den närmaste tiden. Steget till Final Four kan dock bli nog så svårt, franska Brest Bretagne hade gästerna i brygga och matchade tajt till 21–21 i den första kvartsfinalen.

Györ fick kämpa i underläge i första halvleken i bortahall. Skyttet var skralt och Brests tongivande anfallare Helene Fauske och Monika Kobylinska åsamkade större skada.

Det tog 50 minuter innan Györ höll jämna steg med Brest Bretagne, mycket tack vare vassa målvaktsprestationer från Laura Glauser (42 procent) och Amandine Leynaud (52) i vars en halvlek.

Veronica Kristiansen korrigerade en del av de knackiga avsluten, det gröna laget var också uppe och vände i ledning en kort stund.

Med Sandra Toft (41 procent) mellan stolparna för BBH blev målvaktskampen sevärd, vilket ledde till att allt startar från noll siffermässigt i returen om en vecka.

Györ har förstås fördel av att ha hemmapubliken i ryggen. Brest Bretagne darrar dock knappast, de tre senaste besöken i Ungern har gett likaläge efter full tid för den franska utmanaren.

De återstående kvartsfinalerna, Krim Ljubljana mot Vipers Kristiansand samt CSM Bukarest mot Team Esbjerg sätter igång söndag eftermiddag.

Brest Bretagne–Györi Audi Eto KC 21–21 (11–8)