Albin Järlstam flyttar till Riihimäki Cocks

Albin Järlstam i Lindesberg. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg, Bildbyrån.

Albin Järlstam avslutade äventyret i Italien för några månader sedan och blev mästare tillsammans med Junior Fasano. Flyttlasset går inte tillbaka till Sverige, Riihimäki Cocks har istället plats för storskytten framöver.

Det är en fin förstärkning som landar i grannlandet med sikte på seriestarten senare i veckan. Riihimäki Cocks går för att ta tillbaka FM-guldet från BK-46, med god hjälp av Järlstams kvaliteter i distansspelet.

27-åringen var trogen moderklubben LIF Lindesberg från bollskolan i unga år till A-lagets ansträngningar i Allsvenskan. Under pandemiåret 2020 testade han något helt nytt och kunde spela handboll på heltid i den italienska ligan.

Handbollskanalen nådde Järlstam i samband med guldfirandet i slutet av maj och fick följande kommentar om hans framtidsplaner.

– Inget är klart än mer än att jag inte blir kvar här. Mitt fokus har bara varit att avsluta bra här, men jag får ta tag i allt med ny klubb när jag kommer hem. För mig spelar det ingen roll om det blir i Sverige eller utanför Sverige, jag vill bara hitta något som passar för mig och för min tjej, sade mittnian då.

Riihimäki mellan Helsingfors och Tavastehus blir Järlstams nästa klubbadress. Internationellt spel står också på programmet, Cocks drabbar samman med BSV Bern i nästa omgång av European Cup i mitten av oktober.

Järlstams avtal med Riihimäki gäller under 2023/24.