Sønderjyske testar norsk spelmotor

Magnus Fredriksen i norsk landslagströja. Foto (arkiv): Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Magnus Frederiksen förstärker Sønderjyske med en god portion rutin från Bundesliga. Efter fyra säsonger i HSG Wetzlar tar sig 26-åringen en bit norrut till sommaren.

En av de viktigare pusselbitarna till nästa säsong kan ha fallit på plats i Sønderjyske. Klubbens hemsida beskriver Fredriksen som en klassisk playmaker, vilket skulle bevisas av att han år efter år står för fler assist än mål för sitt nuvarande, tyska lag.

– Jag är riktigt glad över avtalet med Sønderjyske och ser fram emot att spela i den danska ligan som går igenom en häftig utveckling och har en hög nivå. Efter ett par goda samtal med Thomas (Mogensen. sportchef) och Rasmus (Glad Vandbæk, tränare) tycker jag att upplägget lät riktigt spännande och jag är säker på att den tilltänkta rollen kommer att utveckla mig både som spelare och människa., säger han till Sønderjyskes hemsida.

Tar över efter Wiger?
Sønderjyske har satsat på en ungdomlig profil i sina trupper de senaste åren. På kuppen skiner satsningen på talangutveckling igenom i övergångar till betydligt större lag i näringskedjan.

Fredriksens ankomst signalerar något annat, han är klar för tre år i klubben som har Andreas Lang igång på högernio och August Wiger som aktiv mittnia. De båda blågula spelarna spelar på utgående kontrakt 2023/24.

Länk: SØNDERJYSKE HENTER PLAYMAKER I BUNDESLIGAEN