Alingsås vidare i European Cup efter andra raka mot Metaloplastika

Alingsås Mathias Pedersen. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån.

Under lördagskvällen spelades det andra mötet mellan Alingsås HK och RK Metaloplastika Sabac i den första omgången av European Cup. Återigen var det Alingsås som gick segrande ur striden – vilket innebär att de tar sig vidare till cupens andra spelomgång.

Det bjöds på en jämn inledning när Alingsås gästade Metaliplastika Sabac under lördagskvällen och efter drygt 20 spelade minuter visade resultatet på 10-10. Det var dock Alingsås som var något starkare i inledningen, medan hemmalaget behövde ett par minuter för att ta sig in i matchen.

Precis som under förra mötet lagen emellan så var Mathias Pedersen het i målprotokollet redan från start, och stod för fem av de tio första målen för AHK:s del.

Under den första halvlekens sista minuter lyckades gästerna förvisso dra ifrån till en ledning på två mål, men det var fullt öppna kort inför det andra halvan.

Halvtid: 14–16

När den andra halvleken drog igång var Alingsås snabba med att dra iväg ytterligare och la sig därefter stabilt på en ledning med tre till fyra bollar. Ledningen var sedan uppe i ytterligare ett par mål under en period, medan Metaliplastika Sabac hämtade ikapp och var så nära som två mål perioden efter.

Någon kvittering kom dock aldrig, utan Alingås kunde hålla kvar ledningen matchen igenom och löste tillslut slutresultatet 30-34. Målstarkast i matchen var Mathias Pedersen med 15 fullträffar men även Daniel Blomgren visade fin form med sina 11 mål. Tilläggas ska också att samtliga utespelade i AHK förutom två gjorde mål under kvällen.

Den andra omgången i European Cup spelas mellan den 16:e och 24:e oktober. För Alingsås del är det preliminära speldatumet näst på tur 16/10, då Donbas står för motståndet.

RK Metaloplastika Sabac – Alingås HK 30–34 (14–16)