Kristianstad startade Europaresan med oavgjort

Laura Eggert. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Den första duellen utvecklade sig till en riktig rysare – och det kan bli en till. Kristianstad HK hade överläge och två poäng på gaffeln i Slovenien, istället får det orangea laget hantera likaläge inför returen mot ZRK Mlinotest Ajdovscina.

Högernian Sladjana Perazic och Ana Abina till vänster vållade Kristianstad vissa problem i första halvlek. Ändå kunde Laura Eggert, Sarah Carlström och ett samlat försvar se till att vända på steken till 13-10 i paus.

Temat med tre, till och med fyra måls försprång blev starkare för KHK i andra halvlek. Laura Eggert glänste mest med tio mål och Kristianstad satt på leken när Jovana Bogojevic placerade in 26–23 fyra minuter från slutet.

Upplösningen blev dock en smäll för självförtroendet, Ajdovscina kom allt närmare, medan Kristianstad ägnade sig ut förseelser som gav utvisning och bommade skott. Till slut 26–26 och dubbelmötet känns fortfarande helt öppet.

– De som lär sig mest av detta kommer att vinna det här, det är en 50-50-chans, sade Ulf Sivertsson i en lägesrapport till Kristianstadsbladet.

Bortamålsregeln fyller sin funktion trots att lagen spelar båda matcherna i Slovenien. Kristianstad var formellt hemmalag torsdag kväll, skulle fredagskampen sluta oavgjort behöver KHK göra fler än 26 mål för att gå vidare.

Kristianstad HK–ZRK Mlinotest Ajdovscina 26–26 (13–12)

Det slovenska laget sänder returmatchen direkt på sin Youtubesida, matchstart 20.00 fredag kväll >>