CL: Elverum knäckte Pick Szeged på bortaplan

Eric Johansson. Foto: Elverum Håndball

Pick Szeged var det sista obesegrade laget i gruppspelet. Efter att Elverum HB imponerat stort i den ungerska häxkitteln gäller snarare alla kan slå alla i Champions League.

Tidigare insatser i all ära. Under torsdagskvällen gick den norska mästaren från att vara deltagare med små chanser bland alla europeiska stjärnor till att bli ett lag att räkna med.

Tobias Grøndahl styrde anfallsplanerna lysande med nio mål och Dominik Mathe gjorde skäl för sitt namn som stark värvning med sex fullträffar från höger.

Laginsatsen imponerade ännu mer, Elverum var fast beslutet att bara köra och stannade inte för maxrusningar som 19 mål i första halvlek.

Så fort Pick Szeged fick upp vittringen fanns någon i vitt och svart redo att dryga ut ledningen igen. Eric Johansson petade in ett par bollar i viktiga lägen och Elverum höll undan på ett strålande sätt, 34–30 i bortafavör.

De övriga matcherna utspelade sig i grupp B, där Barca på nytt har tagit över täten. Den tidigare tränaren, Xavier Pascual satte upp ett spel som gjorde att Dinamo Bukarest överraskande ofta kunde ta sig igenom hemmaförsvaret. Barcas anfallskompetens var dock ännu bättre, Dika Mem (tolv mål) växte fram som en gigant när han hoppsköt över försvarsmuren. I slutet kunde båda lagen fila på offensiva varianter istället för att bråka om segern, 36–32 till Barca.

Veszprem tämjde FC Porto och är ett av tre lag med sex poäng i tätstriden. Gästerna placerade skyttepjäser som Petar Nenadic i centrum och kunde dessutom springa in kontringar genom Gasper Marguc när det knep.

Champions League 14 oktober
Grupp A, Pick Szeged–Elverum HB 30–34 (15-19)

Elverum: Eric Johansson 3, Christopher Hedberg 1.
Grupp B, Barca–Dinamo Bukarest 36–32 (19–14)
Paris Saint-Germain–Motor Zaporozhye 40–32 (19–14)
FC Porto–Telekom Veszprem 23–30 (10–16)
Veszprem: Andreas Nilsson 2.