TV: Så ser du Kim Ekdahl Du Rietz comeback ikväll

Kim Ekdahl Du Rietz. AS Sportfoto / Malin Huebner

Ikväll drar Final Four-slutspelet igång i EHF European League. Semifinalerna, finalen och bronsmatchen kommer att genomföras i en bubbla i Rhein-Neckar Löwens hemstad Mannheim. Final och bronsmatch spelas imorgon. Tre tyska lag och ett polskt gör upp om titeln.

Den stora sensationen är att Kim Ekdahl Du Rietz gör comeback för hemmalaget. Att han kan glida in till ett finalspel efter ett års studier i Hong Kong och en avslutad karriär säger något om vänsternians status. Sajten eurohandball.com kallar honom redan för legendarisk. I laget finns ytterligare hela sex svenskar: målvakterna Andreas Palicka och Mikael Appelgren (skadad), Jerry Tollbring, Jesper Nielsen, Lukas Nilsson och Albin Lagergren.

För bara några veckor sedan föll dock ”lejonen” hemma mot kvällens motståndare, Füchse Berlin, i det tyska seriespelet. I Berlin spelar landslagets lovande högersexa Valter Chrintz.

Den tidiga semifinalen står mellan SC Magdeburg och polska Orlen Wisla Plock. I Magdeburg hittar vi Tobias Thulin, Daniel Pettersson och målvaktstränaren Tomas Svensson. I Wisla Plock spelar Philip Stenmalm, som återvänder till Sverige i sommar och den här gången till Ystads IF.

 

Semifinaler I EHF European League (h):

18:00: SC Magdeburg – Orlen Wisla Plock
20:45: Rhein-Neckar Löwen – Füchse Berlin

Båda matcherna sänds i Viaplay.

Bundesliga (h)

20:30: THW Kiel – MT Melsungen

Sänds i Viaplay.