Sveinn Johansson byter kurs till Skjern

Sveinn Johannsson brottas med Fredric Pettersson i en landskamp mellan Sverige och Island. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN.

Skjern HB förstärker på linjen med sikte på Europaspelet till hösten. Det innebär att Jyllandsklubben hämtar Sveinn Jóhansson från Sønderjyske med avtal över 2022/23, skriver klubben på sin hemsida.

Johansson är väl etablerad i det danska seriesystemet efter tre år med Sønderjyske. Skjern har andra mål för islänningen som kompletterar mittsexuppställningen.

– Sveinn är riktigt bra på att skapa utrymme och vinna dueller i en-mot-en-situationerna. Sedan är han ju en otroligt stark linjespelare som kommer att stötta Bergholt (Emil) och Buric (Senjamin) fint i bägge ändar av planen, säger tränaren Henrik Kronborg till klubbens hemsida.

Så sent som i vintras var 23-åringen klar för HC Erlangen i Bundesliga. Ändå blir det fortsatt spel i Danmark för Johansson kommande säsong.

Det enda som krävs är att landslagsspelaren går i mål med sitt pågående rehabprogram efter knäproblem.

– Jag arbetar hårt och är i nära dialog med landslagets fysioterapeuter. Generellt går det fra och jag förväntar att bli 100 procent klar i slutet av sommaren,

— Jag ser otroligt mycket fram emot klubbytet och inte minst att spela europeisk handboll, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Skjern henter islandsk landsholdsspiller